Palaa kohteeseen Blogit

Saarikon tuhoisa tie

Keskustan varapuheenjohtaja ja peruspalveluministeri Annika Saarikko vaatii Verkkouutisten haastattelussaSuomen ja koko Euroopan purkamaan työperäisen maahanmuuton esteet. Hänen mielestä Suomen pitää luopua työperäisen maahanmuuton tarveharkinnasta, avata Euroopan ja Suomen rajat. Saarikko arvostelee sitä, että nyt työikäiset nuoret miehet turhautuvat raskaaseen turvapaikkaprosessiin.

Juuri tästä syystä sinisten esittämänä niin turvapaikan haku kuin työperäisen tarveharkinnan päättäminen pitää keskittää Euroopan ulkopuolelle. Eurooppaan tullaan vain, jos on myönnetty turvapaikka tai saatu työlupa.

Saarikon tuhoisan tien lähtökohtana on kolme virhettä. Ensinnäkin Euroopan ulkopuolella on käynnissä suuri kansainvaellus, jossa sadat miljoonat ihmiset etsivät tietä parempaan elintasoon. Toiseksi hänen ajattelussa jokainen tuolla kansainvaelluksen tiellä oleva integroitui Eurooppaan, asettuu aloilleen, oppii uuden kulttuurin ja työllistyy. Toiveajattelua.

Annika Saarikon kolmas virhe on suurin ja periaatteellisin. Hän tarkoituksella unohtaa sen, että viime vuosina Eurooppaan on tultu pakolaisasemaa hyödyntäen, koska kansainväliset sopimukset ja kansalliset lait tämän mahdollistavat. Pakolaisasemaa on hyödynnetty, vaikka kyseessä on puhtaasti paremman elintason tavoittelu.

Eurooppa ei kestä, että sen rajat avataan ja kaikki saavat marssia sisään ilman mitään kontrollia tai tarveharkintaa. Muutaman työhaluisen ja -kykyisen rinnalla tulisi iso joukko hyödyntämään eurooppalaista sosiaaliturvaa.

Keskustapuoluetta kiinnostaa halpa, kausityövoima maatiloille ja siitä lähtökohdasta he ovat valmiita poistamaan ulkomaalaisen työvoiman tarveharkinnan. Valkovenäläisten ja ukrainalaisten marjanpoimijoiden esimerkkiä halutaan lisätä kaikilla matalapalkka-aloilla.

En vastusta työperäistä maahanmuuttoa, mutta se pitää pohjautua Suomen lähtökohtiin ja etuihin. Se ei voi perustua yksilön henkilökohtaiseen haluun, joka haluaa hakeutua Suomeen työvoimareserviksi.