Palaa kohteeseen Blogit

Demari vie lihan köyhän lautaselta

SDP Antti Rinteen johdolla keksi näiden vaalien suurimman huijauksen – kestävän kehityksen arvonlisävero. Kyseessä on slogan, joka ei tarkoita mitään, mutta kuulostaa sympaattiselta. Siinä yhdistyvät välttämätön paha (=arvonlisävero) ja sympaattinen mielikuva (=kestävä kehitys). Kun Antti Rinne vielä hitaasti ja vakavasti esittää tv-ruudussa tämän siten, että uusi vero tulisi brasilialaiselle tuontilihalle, niin kaikki ovat myytyjä.

Kuten usein muitakin demareiden ideoita, niin myös tätä kannattaa raaputtaa hieman syvemmältä. Arvonlisävero on tasavero. Se iskee kovemmin köyhiin ja pienituloisiin, rikkaille ja suurituloisille sillä ei ole juurikaan merkitystä. Yrityksiä se ei haittaa, koska kyseessä on läpivirtaava raha.

SDP:n verovastaava Timo Harakka paljasti demarien katalan juonen Ilta-Sanomien haastattelussa. Suora lainaus: ”Arvioni on, että voisimme päästä sellaiseen tilanteeseen, jossa vähävaraisilla ihmisillä olisi nykyistä paremmat mahdollisuudet syödä lähikasviksia.” Mitä ovatko kotimaiset kasvikset demarien mielestä liian kalliita? Ei ainakaan niissä kaupoissa, joista minä ruokani ostan.

Tuo kertoo kaiken. Demarit eivät halua köyhän syövän lihaa, vaan järsivän vain kotimaisia porkkanoita ja lanttuja. Jo nyt liha on merkittävästi kalliimpaa kuin kotimaiset kasvikset. Vähävaraisella ei ole nytkään varaa laadukkaaseen lihaan. Demarieliitti ei vissiin käy itse marketissa, eikä sen tarvitse ynnätä mitä ostoskoriinsa poimii.

Arvonlisäveroa säädellään EU-direktiivillä, joka ei mahdollista kansallista kansallisia poikkeamia. Antti Rinne entisenä valtiovarainministerinä näyttää tuntevan erittäin huonosti arvonlisäveroa määrittävän lainsäädännön tai sitten hän sumuttaa tarkoituksella.

Demarien sekavista puheista voisi saada sen käsityksen, että kyseessä olisi tuontitulli brasilialaiselle lihalle. Eikö sitten samaa periaatetta noudateta sademetsäsoijan ja muiden muotihömpötysten osalta?

Tuontitulli olisi varsinaista myrkkyä Suomen kansantaloudelle. Suomi elää viennistä. Tilanteessa, jossa maailma saattaa ajautua laajaan kauppasotaan, Suomen etu on viimeiseen saakka taistella tulleja vastaan. Tuontitulli Suomessa johtaa automaattisesti tullimaksuun myös toisessa päässä. Tätä kehitystä Suomen vientiteollisuus ei kaipaa. Herra varjele meitä demareilta!