Palaa kohteeseen Blogit

Kuumakalleille ei valtaa

Hourupäille ja kiilusilmäisille fanaatikoille ei saa antaa valtaa, ei ikinä. Historia osoittaa, ettei siitä ole koskaan seurannut mitään hyvää. Yhteisten asioiden hoito on pidettävä tasapainoisten, vakaaseen harkintaan kykenevien ihmisten käsissä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon vaalitentti hävisi teknisen vian takia Ylen Areenasta sunnuntaina 31.3.2019. Ensimmäiseksi tästä pahoitti mielensä Halla-aho itse ja opetuslapset seurasivat perässä. Hetkessä koko persujen terävin kärki hyökkäsi Twitterissä Yleä vastaan tavalla, joka osoitti heidän käyvän poikkeuksilla ylikierroksilla.

Tähän saakka Halla-aho on onnistunut piiskaamaan joukkonsa hiljaiseksi, sillä ennen vaaleja julkisuuskuvan varjeleminen on kaikki kaikessa. Helppoa ei ole pitää korkkia kiinni, ettei pullonhenki karkaa liian aikaisin. Vaalipäivän jälkeen sillä ei enää ole merkitystä, koska näiden kahden viikon aikana valitaan kansanedustajat seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

Eilen alkanut kouhkaaminen Yleä vastaan on vain esimakua siitä, mitä jatkossa on odotettavissa. Halla-aho saa varmasti tämänkin ”kohun” sammumaan yhtä nopeasti kuin se syntyi, mutta jatkossa se on entistä vaikeampaa. Kun vihalle ja sen lietsomisella annat pikkusormen, kohta huomaat sen käyttävän kaikkea voimaa.

Nykyperussuomalaiset eivät jatka Soinin-Vistbackan linjalla. Tämän Halla-ahokin totesi Ylen vaalitentissä, missä hän kertoi puolueen tulleen puhdistetuksi mädännäisyydestä kesällä 2017. Tein oikein, että itse karistin tomut jaloistani. Puolue muuttui, minä en.