Palaa kohteeseen Blogit

Tahallisella väärinymmärtämisellä halutaan suunnata keskustelua

Siniset esittivät eilen törkeisiin rikoksiin tuomittujen palauttamisesta lähtömaahansa siitäkin huolimatta, että henkilö joutuisi kotimaassa vaaraan. Se oli vastaus Suomeen pesiytyneeseen uuteen rikoskulttuuriin, jossa tänne suojelun perusteella tulleet ovat perustaneet lapsiin kohdistuneita seksuaalirikosrinkejä.

Suomen perustuslain kokonaisuudistuksessa vuosituhannen vaihteessa tehtiin valuvikoja ylevin idealistisin perustein. Perustuslakiin betonoitiin kaikille – myös tänne saapuville ja törkeisiin rikoksiin syyllistyneille – yhtäläiset ja ylittämättömät perusoikeudet, joiden muuttaminen näyttää mahdottomalta.

Sinisten esitys kohtasi tyrmäyksen niin median kuin poliittisten puolueiden taholta, mitä ihmettelen. Epäilen, että tyrmistyneet eivät edes vaivautuneet miettimään esitystä loppuun asti. Jos he miettivät esityksen sisällön ja siitä huolimatta ovat tyrmistyneitä, niin silloin he asettavat seksuaalirikoksiin syyllistyneiden suojan korkeammalle kuin suomalaisten lasten ja nuorten suojan. Sinisten arvomaailmassa jälkimmäiset ovat ehdottomasti suojelun tarpeessa ja tärkeysjärjestyksessä kärjessä. Seksuaalirikosrinkejä pyörittävät ovat asteikon alapäässä.

Siniset eivät esittäneet perustuslain muuttamista, vaan perustuslain säätämisjärjestyksessä tehtävää muutosta. Nykyinen eduskunta istuu vielä vajaan kaksi kuukautta. Jos siinä ajassa lainsäätäjä ei kykene nopeisiin lainsäädännöllisiin toimiin, niin kertoo se päätöksentekokyvyn puutteesta.

Maailma oli kansanturvallisuuden osalta hyvin toisenlainen 1990-luvulla kuin nykyään. Suomessa oli toki tuolloinkin rikollisuutta, mutta myös poliisin resurssit olivat huomattavasti nykyistä laajemmat.

Suomessa on paljastanut sellaisia rikoksia, joita kansan oikeustaju ei kestä. Poliitikoilta odotetaan nyt päätöksiä ja toimia. Näitä asioita ei voi lakaista maton alle.